Wednesday, December 19, 2012

ရခိုင္ငရုတ္သီးခ်က္စပ္စပ္ေလး

 အစပ္ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္ ခ်က္ရလြယ္တဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ကို မွ်ေ၀ခ်င္ပါတယ္။ ခ်က္ရတာကအရမ္းလြယ္ၿပီး စားလို႕ အရမ္းေကာင္းတဲ့ ရခိုင္ငရုတ္သီးခ်က္ေလးပါ (ေရးေနရင္းေတာင္ ခ်က္ခ်င္းစားခ်င္လာၿပီ)။
ဒီငရုတ္သီးခ်က္ကို ရန္ကုန္မွာ မေရြႊမိအမ ၀မ္းကြဲကခ်က္ေကၽြးလို႕ စားဖူးတာပါ။ အဲလိုစားၿပီးတည္းက ခံတြင္းပ်က္ေနရင္ျဖစ္ျဖစ္ ၊ တျခားဟင္းေတြမစားခ်င္ရင္ျဖစ္ျဖစ္ ဒီဟင္းကိုပဲ ခ်က္ေကၽြးဖို႕ အၿမဲပူဆာရတယ္။ သူကလည္း ပါးတယ္။ ဟင္းဂ်ီးမ်ားတတ္တဲ့ မေရႊမိတစ္ေယာက္ ဒီငရုတ္သီးခ်က္တစ္ခြက္ပါတယ္ဆို အသံတိတ္ၿပီး ထမင္းစားၿမိန္တတ္တာသိေတာ့ မၾကာခဏခ်က္ရွာတယ္။ ဒါေပမယ့္ အိမ္ကလူၾကီးေတြက အပူအစပ္ကို အၿမဲတမ္းစားတာမၾကိဳက္တဲ့အတြက္ တစ္လမွ ၂ ခါေလာက္ပဲခ်က္ရပါတယ္။
အခုေတာ့ ဟင္းခ်က္ပ်င္းတဲ့အခါ တစ္ခြက္ၾကီးခ်က္ပီး ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ထားလိုက္ရင္ စားခ်င္တဲ့အခါ ငရုတ္သီးခ်က္ကိုထမင္း ေပၚပံုၿပီးနယ္စားလိုက္ ေကာင္းမွေကာင္းပဲ။ ျမန္မာျပည္ကုိလြမ္းတိုင္းခ်က္စားျဖစ္တဲ့ဟင္းေလးပါ (ဘာမွလဲမဆိုင္သလိုပဲ :D )
ခ်က္နည္းကေတာ့ ငရုတ္သီးအေတာင့္ေတြနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေရာၾကိတ္လိုက္ ၊ၿပီးမွငါးပိနဲနဲ၊ပုဇြန္ေျခာက္၊ ဆႏြင္းနည္းနည္း ကိုအကုန္ေရာ၊ ေရထည့္၊ဆီစိမ္းထည့္ပီး မီးဖုိေပၚတင္ထားလိုက္။ ေရခန္းသြားရင္က်က္ပါၿပီ။ အရည္နည္းနည္းခ်န္ပီး မီးဖိုေပၚကခ်လည္းရပါတယ္။ အေရေလးနဲ႕ နယ္စားေတာ့လည္းေကာင္းတာေပါ့။ သူနဲ႕လိုက္ဖက္တာက အာလူးျပဳတ္၊ ၾကက္ဥျပဳတ္ကို ဆီဆမ္းၿပီး စား။ ဘာအသားဟင္းမွကိုမလိုတာ။ ကန္စြန္းရြက္ခ်ဥ္ေရ ဟင္းေလး ပါပါလိုက္ရင္ေတာ့ အတိုင္းထက္အလြန္ေပါ့ေနာ္။ တကယ္ကိုလိုက္တာ။ ဒီ  အေပၚကပံုမွာေတာ့ အစပ္သိပ္မစားတဲ့အိမ္ဦးနတ္ေက်နပ္ေအာင္ ၀က္သားလံုးျပဳတ္ေၾကာ္ေလးပါအားျဖည့္ထားရတယ္။
အစပ္ၾကိဳက္တတ္တဲ့သူေတြ စမ္းခ်က္စားၾကည့္ၾကပါ။ ရႈးရႈးရွဲရွဲနဲ႕ ခံတြင္းၿမိန္တဲ့ ငရုတ္သီးခ်က္ေလးပါ။ စားၿပီးပူစပ္ေနရင္ေတာ့ မေရႊမိကိုအျပစ္မတင္ၾကနဲ႕ေနာ္။

မေရႊမိ Blog မွ ကူးယူေဖာ္ၿပ ပါသည္...

No comments:

Post a Comment