Friday, December 21, 2012

ငါးထမင္းနယ္


 အလြယ္တကူ အရသာရွိရွိ စားႏုိင္မယ့္ ရွမ္းအစားအစာ ငါးထမင္းနယ္ ၿပဳလုပ္နည္းေလးပါ
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ရွမ္းဆန္၊ ငါးရံ႕၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဂ်ဴးျမစ္၊ င႐ုတ္သီးေတာင့္။
ရွမ္းဆန္ကုိ သိပ္ေပ်ာ့မသြားေအာင္ ေရအေနေတာ္ေလးထည့္ၿပီး ေရခန္း
ခ်က္မယ္။
ၿပီးရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ဆီမထည့္ဘဲ နႏြင္းေလးနဲ႔ေရာၿပီး
ေမႊခ်က္ေလးခ်က္ထားပါ။
ငါးရံ႕ကို ျပဳတ္၊ အ႐ိုးႏႊင္ၿပီး မြမြေလးဖြထားပါ။
ရွမ္းဆန္ခ်က္ထားတဲ့ ထမင္းကို ခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္နဲ႔ ေစးပိုင္ေနေအာင္ နယ္ၿပီး အေပၚကေန ႏႊင္ထားတဲ့ ငါးရံ႕မြမြ
ေလးေတြျဖဴးပါ။
တြဲဖက္စားဖို႔ ေရစင္စင္ေဆးထားတဲ့ ဂ်ဴးျမစ္၊ င႐ုတ္ေတာင့္အႂကြပ္ေၾကာ္နဲ႔ တြဲဖက္လိုက္ၿပီဆိုရင္ေတာ့ ငါးထမင္းနယ္ကို အရသာ ရွိရွိစားသံုးႏုိင္ပါၿပီ။

Post from mmtimes တြဲ၂၅ မွတ္ ၄၈၅ ..သဲသဲေထြး

No comments:

Post a Comment