(၁) ဆီးက်ိတ္ ကင္ဆာ ကာကြယ္မႈ
ပံုမွန္ စားတာေၾကာင့္ ဆီးက်ိတ္ ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခကို ေလ်ာ့က် ေစေၾကာင္း
ေလ့လာမႈ ေတြအရ သိရပါတယ္။ ၾကက္သြန္ ျဖဴက ဆီးက်ိတ္ ကင္ဆာ ဆဲလ္ႀကီးထြားမႈကို
ေႏွးေကြးေစေၾကာင္း ေလ့လာမႈအ မ်ားအျပားက ဆိုပါတယ္။ တ႐ုတ္ႏိုင္ငံမွာ
ျပဳလုပ္တဲ့ ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္အရ ၾကက္ သြန္ျဖဴကို မ်ားမ်ား စားတဲ့ အမ်ိဳးသားေတြ
က ဆီးက်ိတ္ ကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ၅၀ ရာ ခိုင္ႏႈန္း ေလ်ာ့က် ေနေၾကာင္း သိရပါ
တယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အစိမ္းလိုက္စား တာက ကင္ဆာ ကာကြယ္ေပးတဲ့ ေကာင္း
က်ိဳးကို ရရွိေစပါတယ္။
(၂) ႏွလံုးကို က်န္းမာေစျခင္း
ၾကက္သြန္ျဖဴမွာ ပါတဲ့ ျဒပ္ေပါင္း ေတြက ဟိုက္ဒ႐ိုဂ်င္ ဆာလ္ဖိုက္ အျဖစ္
ကူးေျပာင္းၿပီး ေသြးေၾကာေတြကို အနားရေစ ကာ ေသြးစီးဆင္းမႈနဲ႔ ေသြးလွည့္
ပတ္မႈကို ေကာင္းမြန္ ေစပါတယ္။ ေလ့လာမႈ အရ ဟိုက္ဒ႐ိုဂ်င္ ဆာလ္ဖိုက္ဟာ
ႏွလံုးေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ ေပးႏိုင္ၿပီး ႏွလံုး ေရာဂါထမႈ(Heart Attack)
ကိုပါ ကာ ကြယ္ေပးေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ၾကက္ သြန္ျဖဴ မစားတဲ့ အမ်ိဳးသား ေတြနဲ႔
ယွဥ္ရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ စားသူေတြက ေသြးေၾကာ ထဲမွာ ေသြးခဲဖတ္ ပိတ္ဆို႔မႈ ၅၀
ရာခိုင္ ႏႈန္း ေႏွးေကြးေၾကာင္း UCNA ေလ့လာ မႈတစ္ရပ္အရ ေတြ႕ရပါတယ္။
(၃) အမ်ိဳးသား မစြမ္းေဆာင္နိုင္မႈကို ကုသေပးျခင္း
ၾကက္သြန္ျဖဴက တက္စတို စတီ႐ုန္း
က်ားေဟာ္မုန္း အဆင့္ကို တိုးေစၿပီး ေသြး လွည့္ပတ္မႈကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
ဒါ့ အျပင္ မစြမ္းေဆာင္ ႏိုင္မႈကို သက္သာ ေစတဲ့ အင္ဇိုင္း ထုတ္လုပ္မႈကို
လံႈ႔ေဆာ္ ေပးႏိုင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment