Friday, January 3, 2014

ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ (သို. ) ငါးထမင္းနယ္


ႏွစ္ဦးမွာ ထူးတဲ့ အစားအစာ ေလးနဲ.ပဲ မိတ္ဆက္ေပးလိုက္ပါတယ္။
တကယ္ကေတာ. တိုင္းရင္းသားအစားအစာေတြထဲမွာ လူႀကိဳက္အေတာ္မ်ားတတ္ႀကတဲ့ ရွမ္းတိုင္းရင္းသားအစားအစာ ထဲက တစ္ခုပါပဲ
ရွမ္းေခါက္ဆြဲၿပီးရင္ လူသိအမ်ားဆံုး အစားအစာတစ္ခုပါပဲ
ငါးထမင္းခ်ဥ္ (သို. ) ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ ပါ
ေနရာေဒသ အေတာ္မ်ားမ်ားမွာ ရတတ္ၿပီး ကိုယ္.ဘာသာအိမ္မွာ လုပ္စားခ်င္ရင္လည္း စားလို.ရေအာင္ ကူးယူေဖာ္ၿပေပးတာပါ ။






ရွမ္းအစားအစာျဖစ္တဲ႔ ငါးထမင္းခ်ဥ္ လုပ္နည္းေလးပါ။ ေရခ်ဳိငါးကို ျပဳတ္ျပီ ငါးအသားနဲ႔ ထမင္းကို နုယ္ထားတဲ႔ ငါးထမင္းခ်ဥ္ေလးပါ။ ငရုတ္ပြနီေတာင္႔ေၾကာ္၊ ဂ်ဴးျမစ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတုိ႔ နွင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္နုိင္ပါတယ္။ မနက္စာ၊ ညေနစာ၊ အစာေျပ မိမိၾကိဳက္နွစ္သက္သလုိ လုပ္စားနုိင္ပါတယ္။ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ေရခ်ဳိငါး (ငါးရံ႔(သုိ႔) ငါးၾကင္း) – ၂၀က်ပ္သား (အတံုးၾကီးမ်ား တံုးထားပါ) ခရမ္းခ်ဥ္သီး – ၃လံုး (အေစ႔ထုတ္ျပီ အရွည္ပါးပါးလွီးပါ) ငါးငံျပာရည္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း အာလူး – ၂လံုး (ျပဲေအာင္ ေရျဖင္႔ ျပဳတ္ထားေပးပါ) ဆႏြင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးပါ) ဂ်ဴးျမစ္ – တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ရန္ ငရုတ္သီးနီေျခာက္ – ၈ခု (ဆီျဖင္႔ ေၾကာ္ထားေပးပါ) ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၅မႊာ (နွုတ္နွုတ္စဥ္း) (ဒယ္ထဲ ဆီထည္႔ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ထည္႔ျပီ ဆီခ်က္ ခ်က္ထားပါ) မွတ္ခ်က္ ။ ။ ဆီခ်က္ ဆီနွင္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေၾကာ္မ်ားကို သက္သက္စီခြဲထားပါ


 ျပင္ဆင္နည္း
 ၁။ အရင္ဆံုး စတီအုိးတစ္ခုထဲတြင္ ေရအျပည္႔ထည္႔ျပီ အာလူးမ်ားကို ျပဲသည္အထိ တည္ထားေပးပါ။
 ၂။ အာလူး တည္ထားစဥ္ ေနာက္ ဒယ္အုိးတစ္ခုထဲတြင္ ေရခ်ဳိငါး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဆႏြင္း၊ ငါးငံျပာရည္၊ ေရ(၂ခြက္) တုိ႔ကို ထည္႔ျပီ ေရအနည္းငယ္ က်န္သည္အထိ အဖံုးအုပ္ျပီ တည္ထားေပးပါ။
 ၃။ ပံုတြင္ ပါသည္႔အတုိင္း ေရအနည္းငယ္က်န္ျပီ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ျပဲသြားလွ်င္ မီးပိတ္လိုက္ပါ။
 ၄။ ထုိ႔ေနာက္ ငါးမ်ားကို ဆယ္ျပီ အရုိး၊ အေရခြံမ်ားဖယ္ကာ အသားႏႊင္းေပးပါ။

 ငါးထမင္းခ်ဥ္ လုပ္နည္း
 ၁။ ငါးထမင္းခ်ဥ္ စနုယ္ပါမည္။ ေဇာက္ခြက္တစ္ခုထဲ ထမင္း(၃ေယာက္စာ)၊ ျပဳတ္ထားေသာ အာလူး(လက္ျဖင္႔ေျချပီ)၊ ငါးအသား၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အနွစ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ ဆီ(စားပြဲတင္ဇြန္း ၄ဇြန္း)၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔ တုိ႔ကုိ ထည္႔ပါ။
 ၂။ ထို႔ေနာက္ ထမင္း နွင္႔ ငါး၊ အာလူး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး နွစ္မ်ားကို သမေအာင္ ေရာနုယ္ေပးပါ။
 ၃။ အရသာ အေနေတာ္ျပီဆုိလွ်င္ အေပၚမွ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ မ်ားျဖဴးေပးပါ။
 ၄။ အရသာေကာင္းမြန္ေသာ ငါးထမင္းခ်ဥ္ကို ဂ်ဴးျမစ္၊ ငရုတ္သီးေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ တုိ႔ျဖင္႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ ။

ကူးယူေဖာ္ၿပေသာ Original Link - http://www.wutyeefoodhouse.com
ဆက္စပ္ဖတ္ရွဳရန္ .....ငါးထမင္းနယ္

No comments:

Post a Comment